Warning: chmod(): No such file or directory in /home/superkartica/public_html/wp-includes/plugin.php(484) : runtime-created function on line 1
Najčešće postavljena pitanja | Super Nova

Najčešće postavljena pitanja

Beskontaktna kartica

Koja je razlika između kontaktne kartice koju već posjedujem i beskontaktne kartice?

Super Nova beskontaktna kartica zadržava sve funkcionalnosti postojeće platne kartice, uz dodatnu mogućnost beskontaktnog plaćanja.

Kako se obavlja transakcija beskontaktnom karticom?

Transakciju Super Nova beskontaktnom karticom u potpunosti izvodite sami – karticu je dovoljno samo prisloniti na beskontaktni čitač i Vaša transakcija će biti završena.

Da li mogu beskontaktnu karticu koristiti kao “običnu” karticu?

Super Nova beskontaktnu karticu možete koristiti kao i do sada. Ukoliko prodajno mjesto nema mogućnost beskontaktnog plaćanja ili na insistiranje korisnika kartice, transakcija se sprovodi na klasičan način. Beskontaktno plaćanje je stvar Vašeg izbora.

Da li postoji mogućnost plaćanja tuđeg računa?

Ne. Da bi transakcija bila uspješna kartica mora biti prislonjena uz uređaj.

Da li je sigurno koristiti beskontaktnu karticu?

Beskontaktna usluga je implementirana prema najvišim sigurnosnim standardima kartičnih kuća. Komunikacija između platne beskontaktne kartice i prihvatnog uređaja propisana je međunarodnim standardom. Nova banka predano štiti vaše finansijske informacije i privatnost koristeći dokazane tehnologije i sigurnosne mjere.

Da li mogu jednu kupovinu slučajno da platim dva ili više puta?

Jedna kupovina se ne može naplatiti više puta – ako i prislonite karticu više puta, transakcija će se provesti samo jednom.

Sakupljanje i trošenje bodova

Šta predstavljaju bodovi?

Bodove ostvaruju korisnici Super Nova kartica prilikom svake transakcije plaćanja. Bodove finansiraju Banka i Partneri, pri čemu Banka finansira bodove za sve transakcije plaćanja, a Partneri za transakcije obavljene na njihovim prodajnim mjestima. Vrijednost 1 boda je 0,01 KM.

Kako da sakupljam bodove?

Bodovi se automatski sakupljaju nakon svake obavljene transakcije plaćanja u zemlji, inostranstvu i na internetu i sabiraju na jedinstvenom računu klijenta. Sve što treba da uradite da biste skupljali bodove jeste da koristite Vašu Super Nova platnu karticu.

Kako da podnesem zahtjev za karticu?

Zahtjev za karticu možete podnijeti u svim poslovnicama Nove banke ili u poslovnicama M:tel-a širom BiH. Zahtjev možete podnijeti i putem zvaničnog web sajta www.supernovakartica.ba.

Kako da provjerim stanje svojih bodova?

Stanje bodova možete provjeriti na više načina: na internetu putem zvanične web stranice www.supernovakartica.ba, na prodajnim mjestima svih Partnera, kao i besplatnim pozivanjem call centra Nove banke 0800 500 11.

Gdje mogu trošiti bodove?

Bodovi se mogu trošiti kod Partnera programa Super Nova kartica prilikom svake kupovine.

Kako mogu blokirati karticu?

Vašu karticu možete blokirati besplatnim pozivom iz Bosne i Hercegovine na broj 0800 500 11 ili pozivom iz inostranstva na broj +38751 333350, ukoliko želite da spriječite zloupotrebu ili prijavite krađu ili gubitak kartice.​

Šta pokriva osiguranje kartice?

Ako Vam ukradu karticu, izgubite je ili oštetite, budite bez brige jer sve Super Nova kartice su osigurane.

I ne samo to, ako izgubite lična dokumenta zajedno sa karticom i ona su pokrivena osiguranjem.  Osiguranje podrazumjeva osiguranje finansijskog gubitka usljed krađe/gubitka kartice, fizičkog otuđenja novca podignutog na bankomatu i skimminga do 1.000 KM godišnje, kao i naknadu troškova izrade izgubljene kartice i ličnih dokumenata do 100 KM godišnje i za karticu i za dokumente. Dodatno, kod kreditne kartice je pokriven rizik gubitka života i trajne invalidnosti do iznosa od 1.000,00 KM godišnje.

Klub lojalnosti Super Nova I Super Nova kartica

Kako postati član Kluba lojalnosti Super Nova?

Svi korisnici Super Nova MasterCard platne kartice postaju ujedno i članovi Kluba lojalnosti Super Nova, što im nudi mnoštvo pogodnosti. Član kluba se postaje korišćenjem jedne od Super Nova platnih kartica.

Kako postati trgovac partner programa lojalnosti Super Nova?

Zahtjev za partnerstvo u Klubu lojalnosti Super Nova se podnosi popunjavanjem zahtjeva i potpisivanjem ugovora sa Bankom kao nosiocem programa lojalnosti Super Nova. Zahtjev se može podnijeti putem zvaničnog web sajta ili kontaktiranjem Nove banke.

Šta je Super Nova kartica?

Super Nova kartica je beskontaktna platna kartica iz programa MasterCard World čiji je izdavalac i vlasnik Nova banka. Super Nova kartice korisnicima omogućavaju obavljanje transakcija plaćanja i podizanja gotovine na svim prihvatnim mjestima u zemlji, inostranstvu i Internetu koja su označena logom MasterCard-a. Nova banka u okviru Super Nova Kluba lojalnosti izdaje dvije vrste beskontaktnih platnih kartica Super Nova:

Debit MasterCard World – Super Nova debitna kartica,
Credit MasterCard World – Super Nova kreditna kartica.

Kakva je razlika u odnosu na kartice koje već posjedujem?

Razlika u odnosu na kartice koje već posjedujete ogleda se u mogućnosti beskontaktnog plaćanja, kao i nizu pogodosti koje su za Vas pripremili Nova banka i MasterCard.

WordPress Lightbox Plugin