Mar 05

Saopštenje za javnost

Dana 7. marta 2016. godine, Nova banka je pokrenula program Kluba lojalnosti pod nazivom Super Nova. U okviru Kluba lojalnosti, u saradnji sa strateškim partnerom kompanijom MasterCard, Banka je izdala dvije nove vrste platnih kartica, a to su MasterCard World debitna i MasterCard World kreditna kartica. Ovim programom predviđena su nagrađivanja i pogodnosti za korisnike novih platnih kartica, a svi njihovi korisnici automatski su uključeni u Klub lojalnosti koji omogućava skupljanje bodova tokom transakcija plaćanja karticom, zatim pogodnosti u vidu popusta, besplatnih usluga Banke i ostalih pogodnosti koje nudi MasterCard.

Prilikom svake transakcije plaćanja Super Nova karticom korisnici ostvaruju bodove koje dodjeljuje Nova banka, ali i partneri Kluba lojalnosti kada korisnik plaća na njihovim posebno označenim prodajnim mjestima. Bodovi se automatski sakupljaju nakon svake obavljene transakcije i vode se na jedinstvenom računu klijenta. Trošenje bodova je omogućeno isključivo kod partnera Kluba lojalnosti. Korisnici Super Nova kartice tokom kupovine mogu trošiti bodove na način da robu ili usluge plaćaju bodovima. Stanje bodova se može provjeriti na stranici www.supernovakartica.ba, na POS terminalima kod svih trgovaca-partnera, kao i pozivom na besplatan info telefon 080050011.

Od prethodne ponude platnih kartica Nove banke, Super Nova kartice izdvaja i beskontakno plaćanje, čije su prednosti brzina, jednostavnost, te veća sigurnost prilikom korištenja. Takođe, ove kartice mogu se koristiti i za plaćanje i podizanje gotovine u zemlji, inostranstvu i putem Interneta. Za korisnike Super Nova kreditnih kartica izdvaja se pogodnost plaćanja na 24 rate, bez kamate, kod trgovaca sa kojima Banka ima sklopljen Ugovor o plaćanju na rate. Super Nova platne kartice nude i dodatne pogodnosti, poput besplatnog osiguranja kartice, hitne zamjene kartice i hitne isplate gotovine u inostranstvu, te besplatnih SMS obavještenja i mogućnosti priliva sredstava iz inostranstva direktno na karticu.

Zahtjev za Super Nova platne kartice, što podrazumijeva i priključenje Klubu lojalnosti, moguće je podnijeti u svakoj poslovnici Nove banke, a za Super Nova debitne kartice zahtjevi se mogu podnijeti i na prodajnim mjestima kompanije Mtel, koja je specijalni partner projekta.