Warning: chmod(): No such file or directory in /home/superkartica/public_html/wp-includes/plugin.php(484) : runtime-created function on line 1
ZU Klinika Svjetlost Banja Luka | Super Nova

ZU Klinika Svjetlost Banja Luka

Ponosni smo ne samo na kvalitet i edukovanost našeg osoblja, nego i na najsavremeniju opremu na kojoj pružamo naše usluge. Tako se, npr. sve operacije laserske korekcije dioptrije izvode na najsavremenijem WaveLight 400 Hz laseru koji posjeduje i sistem za praćenje pokreta oka za vrijeme same operacije, čime je u potpunosti otklonjena mogućnost oštećenja vida ili oka. Nadalje, predoperativni pregledi za ovu vrstu operacije se takođe vrše na aparatima posljednje generacije, čime je kompletna procedura u potpunosti personalizovana, a sam proces korekcije dioptrije se individualizuje i prilagođava svakom pacijentu ponaosob.


Kontakt

Tel:    +387  51 439 – 591
Tel:    +387  51 439 – 592
Tel:    0800 50 113
Email: info@svjetlost-banjaluka.ba

Adresa

Adresa:
Bulevar Desanke Maksimović 12
Grad: Banja Luka

Klinika Svjetlost Banja Luka osnovana je 2011. godine na temeljima tadašnje „Klinike Kozomara“, koja je od svog osnivanja uspostavila uspješno poslovnu i naučnu saradnju sa Klinikom Svjetlost Zagreb.

„Klinika Svjetlost“ Zagreb, kao prva u lancu „Klinika Svjetlost“, osnovana je još davne 1997. godine, a njen osnivač, prof. Gabrić, najpoznatije je ime u oblasti oftalmologije u našoj regiji, ali i šire.

Ponosni smo ne samo na kvalitet i edukovanost našeg osoblja, nego i na najsavremeniju opremu na kojoj pružamo naše usluge. Tako se, npr. sve operacije laserske korekcije dioptrije izvode na najsavremenijem WaveLight 400 Hz laseru koji posjeduje i sistem za praćenje pokreta oka za vrijeme same operacije, čime je u potpunosti otklonjena mogućnost oštećenja vida ili oka.

Nadalje, predoperativni pregledi za ovu vrstu operacije se takođe vrše na aparatima posljednje generacije, čime je kompletna procedura u potpunosti personalizovana, a sam proces korekcije dioptrije se individualizuje i prilagođava svakom pacijentu ponaosob.

„Klinika Svjetlost“ Banja Luka prva je u BiH u kojoj je još u oktobru 2008. godine urađena operacija laserske korekcije dioptrije.

Za sve one pacijente koji zbog visine svoje dioptrije istu ne mogu korigovati laserom, postoji i mogućnost korekcije dioptrije ugradnjom tzv. fakičnih intraokularnih sočiva.

Operacije katarakte se izvode ultrazvučnom metodom bez šava, u topikalnoj anesteziji (anestezija kapljicama). Našim pacijentima su na raspolaganju različite vrste intraokularnih sočiva, od onih koje imaju veliki stepen zaštite dubine oka, do onih koja omogućavaju jasan vid i na blizinu i da daljinu bez naočala.

Dijabetes je danas najčešća bolest modernog doba, a ista može da ostavi i teška oštećenja na očnom dnu. Naša ustanova prva je u Republici Srpskoj i BiH koja je počela primjenjivati posebne vrste lijekova u vidu injekcija za liječenje dijabetičkih oštećenja očnog dna.

I glaukom, poznatiji kao „tihi ubica vida“, danas može da se uspješno kontroliše i hirurškom intervencijom sa ugradnjom Express glaukomskog šanta, sa kojim je omogućena znatno bolja kontrola očnog pritiska, a invazivnost same operacije je svedena na minimum. I u ovome smo pioniri u regiji…

Vjerujemo da je naša klinika unijela novu svjetlost u oftalmologiju Republike Srpske i BiH i da će i u budućnosti biti još modernija, savremenija i korisnija svim našim pacijentima.

WordPress Lightbox Plugin